Ajankohtaista

Avoimet työpaikat: 2 autonkuljettajaa Espooseen

Haemme kahta vaihtolava-auton kuljettajaa Espoon toimipisteeseemme pääkaupunkiseudun ajoihin. Työ on aluksi määräaikainen kesän ajaksi, mutta mahdollisesti tarve muuttuu vakinaisemmaksi.

Vaatimuksena on kokemus vaihtolava-autoista sekä vaijeri- että koukkulaitteilla ja kuljettajan ammattipätevyys. Työturvallisuuskortti on plussaa. Työn aloitus ja kesto sopimuksen mukaan.

Työ on pääsääntöisesti päivätyötä arkisin, satunnaisesti voi olla viikonlopputöitä.

Lisätiedot ja hakemukset: Laura Sahlbom, puh. 0503407038, laura.sahlbom@eerolayhtiot.fi

Meille on myönnetty ISO 14001 Ympäristösertifikaatti

Eerola-Yhtiöille ja E-Ympäristöpalvelu Länsi Oy:lle on myönnetty ISO 14001 Ympäristösertifikaatti 1.3.2021. Sertifikaatin piiriin kuuluvat infralle, teollisuudelle, rakentamiselle, kiinteistöille ja haja-asutusalueille tehtävät loka- ja viemärihuoltopalvelut, puhdasvesipalvelut, vaihtolava- ja kuljetuspalvelut, suurtehoimuroinnit ja -puhallukset, sekä näihin liittyvät hallinto- ja tukipalvelut.

Sertifioituina yrityksinä meillä on erityinen vastuu ympäristöstä. Kehitämme jatkuvasti työtapojamme ympäristöystävällisemmiksi ja uusimme kalustoamme päästöttömämmäksi sekä koulutamme henkilöstöämme ekologiseen ajatteluun kaikissa toimissamme.

Mökkiläisen pieni jäteopas

Lokapalvelut Siilin auto huoltamassa isoa ojarumpua josta poistettiin kalkkeutumat.

Tässä ollaan huoltamassa isoa ojarumpua josta poistettiin kalkkeutumat.

Keväällä 2020 monen suomalaisen kesälomasuunnitelmat menivät uusiksi ja se aiheutti mökkikaupan kuumentumisen. Epävarman maailmantilanteen edelleen jatkuessa on odotettavaa, että tänäkin vuonna mökkipaikkakunnilla nähdään paljon uusia kasvoja.

Jotta uudet mökkiläiset aiheuttaisivat paikallisissa asukkaissa enemmän ihastusta kuin vihastusta, heidän on hyvä olla selvillä jätehuoltoon liittyvistä määräyksistä ja käytännöistä. Tässä siis sitä varten muistilistaa, jonka voit ottaa käyttöön itse tai jakaa tutuille uusille mökkeilijöille.

Mitä kesämökkiläisen tulee tietää jätehuollosta – kotitalousjäte

Mökkijätteet lajitellaan kuten kotonakin; pullot viedään kauppaan, paperit, lasi ja metallit niille varattuihin keräyspisteisiin, samoin pakkausmuovit ja kartongit omiin laatikoihinsa. Paristot, akut ja vaaralliset jätteet huolehditaan myös kierrätykseen. Biojätettä varten on oltava kompostori tai oma astia.

Laki tosin edellyttää vain sen, että mökkiläinen tekee ilmoituksen kuulumisestaan mökkikunnan jätehuollon piiriin, joko itsenäisesti tai esimerkiksi vapaa-ajan asukasyhdistyksen jäsenenä.

Kunnat muodostavat jätelautakuntia ja osuuskuntia ja ne saavat toistaiseksi sanella millaiset astiat hänellä on tällöin oltava käytössään, eli mitä alueella tällä hetkellä kerätään säännöllisesti.

Eri paikkakunnilla ei-kierrätettävästä jätteestä käytetään erilaisia termejä; sekajäte, energiajäte, poltettava jäte, polttokelpoinen jäte ja kuivajäte – ja saattaa olla, että kaikki muut edellä mainitut talousjätteet on toimitettava itse kierrätyspisteisiin. Lomasesonkina ne taas voivat jatkuvasti täynnä, mikä hankaloittaa kierrätystä.

Jätelakiin on tulossa muutoksia tämän vuoden aikana. Niiden myötä mm. biojätteen kerääminen tulee pakolliseksi kaikille kiinteistöille yli 10 000 asukkaan taajamissa.

Toistaiseksi vapaa-ajan asunnolla pitää jätehuoltomääräysten mukaan olla vähintään kaksi sekajäteastian tyhjennystä kesäkauden aikana. Jos kiinteistöllä on oma biojäteastia, se tyhjennetään kahden viikon välein. Tähän määräykseen liittyy joitakin aluekohtaisia poikkeuksia, joten tarkistathan ne aina oman mökkipaikkakunnan viranomaisilta.

Paikkakuntakohtaiset kierrätyspisteet löydät osoitteesta kierratys.info

Tietoa jätelautakunnista ja jätehuoltoviranomaisista

Tietoa vapaa-ajan asukkaiden yhdistyksistä

Jätelaki

 

Remonttijäte

Mökiltä löytyy usein jotain kunnostettavaa ja korjattavaa, ja joskus vaaditaan isompaa remonttia. Niistä syntyvä jäte on aina toimitettava kierrätyspisteeseen, tavalla tai toisella. Pienelle määrälle saattaa riittää auton peräkontti, noutosäkki tai vuokrattava peräkärry, suuremmat remontit vaativat vaihtolavan.

Jätekuorma kannattaa lajitella jo sen syntyvaiheessa. Näin välttyy kierrätyspisteessä perittäviltä ylimääräisiltä maksuilta ja lisätyöltä.

Jätteiden polttaminen – mitä saa polttaa ja mitä ei

Jopa risujen polttamisesta mökillä on tehtävä ilmoitus paikalliselle pelastuslaitokselle, mikäli savua syntyy merkittävästi. Sillä vältetään turhia hälytyksiä.

Remontti- ja kotitalousjätteiden polttaminen on aina kielletty ja kaikki käsitelty puukin – esimerkiksi terassin rakentamisesta ylijääneet laudat – on toimitettava kierrätyspisteeseen. Niiden sijainnit löydät osoitteesta kierratys.info

Mitä saa laittaa takkaan tai saunan pesään?

Lämmitykseen saa käyttää vain käsittelemätöntä, puhdasta ja kuivaa puuta, risuja ja oksia sekä sytykkeenä pieniä määriä paperia, pahvia ja kartonkia. Maitopurkki siis käy, mutta älä heitä pesään vaikkapa makkarapaketin muoveja.

Polttamisesta puheen ollen: muistathan, että vapaa-ajan asunnon piippu tulee nuohota kolmen vuoden välein, ja tuhkat voi laittaa jäähtyneenä joko jäteastiaan tai pensaiden juurelle.

Helsingin Sanomat: Ohjeet takan oikeaoppiseen sytytykseen

Hyötykasviyhdistys: Näin käytät puuntuhkaa oikein

Käymälän huolto ja hoito

Mökiltä voi löytyä puucee, kuivakäymälä tai sähköllä toimiva, kompostoiva tai pakastava WC, tai oma pienpuhdistamo. Kaikille niille löytyy oma ohjeensa miten niitä käytetään ja huolletaan.

Nyrkkisääntö on, että kaikki käymäläjäte on joko kompostoitava tai kuljetettava loka-autolla pois. Edes niistä vanhanaikaisimmista huusseista ei saa valuttaa mitään nesteitä pohjavesiin.

Kompostointiohjeita löytyy täältä

Pienpuhdistamo – eli vesi-WC – vaatii myös mökillä omat kemikaalinsa, säännölliset loka-auton käynnit ja huoltamisen.

Jos mökillä on sakokaivoja, joihin johdetaan kaikki kiinteistön jätevedet, ne on tyhjennettävä vähintään kerran vuodessa. Harmaavesilietesäiliöt, eli säiliöt joihin johdetaan kiinteistön pesuvedet, tulee pääsääntöisesti tyhjentää vähintään kolmen vuoden välein. Tässäkin on kuitenkin joitakin aluekohtaisia poikkeuksia, joten tarkistathan säädökset aina mökkipaikkakunnan viranomaisilta. 

Useimmiten tilanne on se, ettei asukkaan tarvitse olla paikalla huoltoporukan käydessä, mutta poikkeuksiakin on, ja ne on hyvä tarkistaa vaikkapa mökkikaupan yhteydessä.

Käymäläseura Huussi ry: Tietoa erilaisista käymälöistä 

Mökille voi myös vuokrata käymälän tai vaikka useammankin. Kysy lisää eri vaihtoehdoista!

Uima-altaan täyttö ja tyhjennys

Oma uima-allas on varsinkin lapsiperheessä iso riemunaihe myös viileämpinä kesinä. Jos sellainen on vasta suunnitteilla mökin pihaan, pitää huomioida valmistajan ohjeiden lisäksi se, että altaan alla olevan maan tulee olla riittävän tukeva ja kestää painon vaihteluita kun uima-allasta tyhjennetään ja täytetään. Myös mökille johtavan tien täytyy soveltua raskaalle ajoneuvolle.

Jos tilaat meiltä täyttö- ja tyhjennyspalveluita, tarvitsemme tiedot altaasi litramäärästä ja etäisyyden paikalta johon säiliöauto voidaan pysäköidä, jotta mukana on riittävä määrä letkuja ja vettä.

Normaalioloissa toimitamme puhdasta vettä myös valmiiksi lämmitettynä, mutta näin korona-aikana sitä ei ole saatavilla.

Tilaus kannattaa tehdä hyvissä ajoin ennen sesongin alkamista, sillä joka kevät lämpimien kelien yllättäessä joku mattimyöhänen joutuu aina odottelemaan altaansa täyttöä jopa viikkoja.

Kun uima-allas tyhjennetään, vettä ei saisi laskea suoraan luontoon – etenkään jos siihen on lisätty klooria. Tankkiauto on aina hyvä ja luontoystävällinen ratkaisu tyhjentämään allastasi, jos viemäröintiä ei ole.

Kuivuiko kaivo?

Jos lämmintä kesää edeltää vähäluminen talvi, niin jossain vaiheessa kesää syvempikin mökin kaivo kuivuu. Tällöin voit tilata sille täytön säiliöautolla – joskaan takeita siitä ei voida antaa, että vesi pysyisi kaivossa. Onneksi vaihtoehtona on myös vuokrattava vesisäiliö, joka voidaan jättää mökille vaikka koko sesongin ajaksi ja hakea pois kun kaivon vesitilanne korjaantuu.

Löysitkö artikkelista jotakin hyödyllistä tietoa?

Voit jakaa sen muillekin oheisista painikkeista!

 

Eerola-Yhtiöiden toiminnan rakentaminen ISO 14001-standardin mukaiseksi

Eerola-Yhtiöissä ja sen lähipiiriyrityksissä on tehty pitkäjänteisesti työtä ympäristöasioiden parissa päämääränä toiminnan rakentaminen ISO 14001-standardin mukaiseksi. Maailmanlaajuinen, riippumaton auditoijataho SGS varmistaa ympäristöjärjestelmän noudattamisen Espoon toimipisteen kaikissa toiminnoissa ja E-Ympäristöpalvelut Länsi Oy:n Lohjan toimipisteen toiminnoissa vuoden 2021 tammikuun aikana.

Ensi vaiheessa vuonna 2021 sertifioitaviin palveluihin kuuluvat infralle, teollisuudelle, rakentamiselle, kiinteistöille ja haja-asutusalueille tehtävät loka- ja viemärihuoltopalvelut, puhdasvesipalvelut, vaihtolava- ja kuljetuspalvelut, tapahtumien saniteetti- ja jätehuoltopalvelut, puhdistuspalvelut, suurtehoimuroinnit ja -puhallukset sekä näihin liittyvät hallinto- ja tukipalvelut.

Ympäristöyrityksinä teemme työtä kiinteässä yhteistyössä asiakkaidemme ja muiden sidosryhmiemme kanssa ympäristön kannalta parhaiden ratkaisujen löytämiseksi. Yritystemme koko henkilöstö osallistuu aktiivisesti ja motivoituneesti ympäristötietoisuuden edistämiseen. Tämä näkyy asiakkaillemme muun muassa asiakkaille tuotetun palvelun ympäristösuunnitteluna, ympäristölle turvallisen työnteon osaavana henkilöstönä sekä vähänpäästöisenä kalustona. Työskentelemme suurelta osin asiakkaidemme kohteissa ja vaihtelevien työkohteiden erityispiirteiden tunnistaminen ja huomioonottaminen ovatkin oleellinen osa osaamistamme. Monipuolisella ja pitkällä kokemuksella kohtaamme haastavimmatkin tehtävät.

Tiedote katkoksesta sähköpostiliikenteessämme

Teemme 10.11.2020 klo 16.30 muutoksia sähköpostiin, jonka seurauksena sähköpostiliikenteessä saattaa olla pieni katkos. Olethan uudestaan yhteydessä meihin, jos et saa vastausta viimeistään seuraavana päivänä.

Pahoittelut mahdollisesti aiheutuvasta harmista.

Meille on myönnetty ISO 45001:2018 työterveys- ja työturvallisuuden ryhmäsertifikaatti

Koko Suomen alueella toimiville Eerola-Yhtiöt Oy:lle, Lokapalvelu Siili Oy:lle, E-Ympäristöpalvelut HämePirkanmaa Oy:lle, E-Ympäristöpalvelut Länsi Oy:lle ja E-Ympäristöpalvelut Itä Oy:lle on 31.3.2020 myönnetty toiminnastaan yhteinen, kansainvälinen ISO 45001:2018 standardin mukainen työterveys- ja työturvallisuuden ryhmäsertifikaatti.

Yhtiöissä on tehty pitkäjänteisesti työtä työturvallisuusasioiden parissa päämääränä toiminnan kehittäminen ISO-standardien mukaiseksi. Maailmanlaajuinen, riippumaton auditoijataho SGS auditoi yrityksen työterveys- ja -turvallisuusjärjestelmän tämän vuoden alkupuolella. Sertifikaatti on voimassa kolme vuotta ja sitä auditoidaan vuosittain.

Turvallisuustyötä teemme kiinteässä yhteistyössä asiakkaidemme ja muiden sidosryhmien kanssa. Yritysten koko henkilöstö osallistuu aktiivisesti ja motivoituneesti työturvallisuuden edistämiseen. Tämä näkyy asiakkaillemme muun muassa aktiivisena työturvallisuusyhteistyönä, ennakoivana turvallisuussuunnitteluna, itselle ja ympäristölle turvallisen työnteon osaavana henkilöstönä sekä asianmukaisena kalustona. Työskentelemme suurelta osin asiakkaidemme kohteissa ja vaihtelevien työkohteiden erityispiirteiden tunnistaminen ja huomioonottaminen ovatkin oleellinen osa osaamistamme. Monipuolisella ja pitkällä kokemuksella kohtaamme haastavimmatkin tehtävät.

Yritysten sertifioituihin palveluihin kuuluvat infralle, teollisuudelle, rakentamiselle, kiinteistöille ja haja-asutusalueille tehtävät loka- ja viemärihuoltopalvelut, puhdasvesipalvelut, vaihtolava- ja kuljetuspalvelut, tapahtumien saniteetti- ja jätehuoltopalvelut, puhdistuspalvelut, suurtehoimuroinnit ja-puhallukset, pienpuhdistamohuollot sekä näihin liittyvät hallinto- ja tukipalvelut.

Lisätietoja:
Pasi Eerola hallituksen pj, kaikki yhtiöt 09 8553 0451
Jarkko Hämäläinen tj, Eerola-yhtiöt Oy 050 364 0568
Nico Niuro tj, Lokapalvelu Siili Oy 040 123 9944
Jarmo Mäkinen tj, E-Ympäristöpalvelut HämePirkanmaa Oy 040 754 7477
Jukka Helander tj, E-Ympäristöpalvelut Länsi Oy 040 084 1575
Markku Rio toj, E-Ympäristöpalvelut Itä Oy 050 313 0714
Laura Sahlbom HSEQ, kaikki yhtiöt 050 340 7038

Koronaviruksen vaikutus toimintaamme

Hyvät asiakkaamme, olemme varautuneen poikkeustilanteeseen Suomen hallituksen, THL:n, TTL:n ja alan järjestöjen ohjeistuksien mukaisesti. Varmistaaksemme yrityksemme toimintakyvyn, olemme ottaneet käyttöön mm. etätyön ja tehostetun hygienian työkohteissamme sekä perustaneet tätä varten varautumisryhmän. Pyydämme teitä Ilmoittamaan, mikäli tilatussa työskentelykohteessa on huomioitava mahdollinen karanteeni, koronavirustartunta tai erityinen riski. Halutessanne annamme lisätietoja.

20.1. Tiedote liiketoimintakaupoista

Eerola-Yhtiöt haluaa palvella asiakkaitaan entistä paremmin ja panostaa jatkossa vieläkin enemmän alueelliseen asiantuntemukseen. Vuodenvaihteessa teimme liiketoimintakaupat kolmesta toimipistealueesta, jotka jatkossa toimivat Eerola-Yhtiöiden alihankkijoina omilla alueillaan.

Pääsääntöisesti Länsi-Uudellamaalla viemärihuollosta vastaa E-Ympäristöpalvelut Länsi Oy, jonka alla toimii myös valtakunnallisesti pienpuhdistamohuolto.

Mäntsälän, Loviisan, Lahden ja Lappeenrannan toimipisteet sulautettiin luontevasti E-Ympäristöpalvelut Itä Oy:ksi, mikä palvelee asiakkaitaan lähinnä Itä-Uudellamaalla, Päijät-Hämeessä, Etelä-Karjalassa ja Kymenlaaksossa.

Pirkanmaan, Kanta-Hämeen ja Hyvinkään alueita palvelevat jatkossa Ylöjärven ja Tervakosken toimipisteet yhteisellä nimellä E-Ympäristöpalvelut HämePirkanmaa Oy, joka vastaa myös asiantuntemuksellaan säiliö- ja teollisuuspuhdistuksista.

Näiden liiketoimintakauppojen lisäksi Jyväskylän toimipisteen palvelualue liitettiin jo aikaisemmin Lokapalvelu Siili Oy:n alle. Lokapalvelu Siili toimii Pohjois-Savossa ja nyt myös Keski-Suomessa.

Uusissa yhtiöissä jatkaa Eerola-Yhtiöistä vanha tuttu ammattitaitoinen henkilöstö. Päivitetyt laskutus- ja toimipisteyhteystiedot löytyvät Eerola-Yhtiöiden nettisivuilta

Share This