Toteutimme Riihimäellä rintamamiestalon alapohjan kunnostushankkeen, jossa maatäytön ongelmat korjattiin Foamit-vaahtolasimurskeen avulla.

Rintamamiestalon projekti lähti käyntiin Helsingin Messukeskuksessa alkuvuonna Kevätmessuilla. Myyntiedustajamme Raino Holmin juttusille tullut asiakas kertoi talostaan, jonka alapohjan maatäytössä oli kosteutta.

­– Kohteessa piti poistaa alapohjasta maata ja korvata se muulla täyttömateriaalilla. Hän kysyi meitä töihin ja mielipidettäni sopivasta materiaalista. Suosittelin Foamitia, koska se on tällaisiin alapohjarakenteisiin järkevä ja toimiva tuote, kertoo Holm.

Kun työntekijämme Juha Kokko saapui kohteeseen, löytyi alapohjan maatäytöstä kosteuden lisäksi muutakin ongelmaa.

– Maatäytössä oli käytetty materiaalia, jonka seassa oli myös orgaanista ainesta. Epätasaisesta alapohjasta poistettiin lopulta vanhaa maa-ainesta 10–40 cm, kertoo Kokko.

Tämän jälkeen alapohjaan levitettiin erotteleva suodatinkangas. Kankaan päälle puhallettiin vaahtolasia 250 mm:n kerros, jolloin alapohjaan jäi vielä 80 cm tuulettava ilmatila. Yhteensä vaahtolasimursketta käytettiin kohteessa noin 20 m3.

– Urakka kesti kaiken kaikkiaan muutaman päivän, ja suurin osa ajasta meni maa-aineksen imurointiin. Suodatinkankaan levitys vei muutaman tunnin ja varsinainen Foamitin puhaltaminen hoitui noin kolmessa tunnissa. Sehän on helppoa hommaa, sillä vaahtolasi on materiaalina kevyttä ja tulee hyvin ulos letkusta. Kun työn saa alkuun, voi mursketta puhaltaa penkkaa vasten tasaiseksi matoksi, jolloin työ sujuu nopeasti ja kevyesti, vakuuttaa Kokko.

Hän toivookin, että Foamitin käyttö puhalluksissa yleistyisi vielä nykyistäkin nopeammin.

–Riihimäen rintamamiestalo oli sikäli tyypillinen käyttökohde, että vaahtolasia hyödynnetään paljon juuri alapohjasaneerauksissa, joihin se on erinomainen materiaali.

Suurtehoimurointi kohteissamme on aina kaksi työntekijää, joista toinen hoitaa auton päässä kahvoja ja toinen on työkohteessa talon alla letkun päässä. Työn aikana yhteyttä pidetään radiopuhelimilla. Murskeen pölyämistä ehkäistään auton puhallusperään asennetulla vesitysrenkaalla, jonka tuottama pieni vesisumu sitoo pois suurimman osan pölystä.

Vaahtolasi kasautuu, kantaa ja kestää

Riihimäen projekti sujui hyvin ja asiakaskin oli tyytyväinen lopputulokseen. Suurtehoimuroinnit ja -puhallukset ovat vain pieni osa laajaa palvelutarjontaamme, mutta Raino Holm myy niitä valtakunnallisesti ympäri Suomen.

Meillä on laaja kokemus erilaisista materiaaleista. Puhalluksissa käytetään eniten edullisinta sepeliä, mutta yhä enemmän on alettu kiinnittää huomiota muihinkin tuoteominaisuuksiin ja laatuun, joiden suhteen vaahtolasi on hyvä vaihtoehto.

–Foamitin tärkeä vahvuus on, että se on kiven muotoisena kasautuvaa ja kantavaa. Kun murske puhalletaan kohteeseen, se asettuu ja pysyy hyvin paikallaan, vaikka tilassa pitäisi liikkua esimerkiksi huoltotöiden takia. Tämä on suuri etu varsinkin alapohjissa, joten suosin niissä enemmin Foamitia kuin muita kevyitä tuotteita.

Holm toi Foamitin puhallettavaksi materiaaliksi siirryttyään myyntitehtäviin noin puolitoista vuotta sitten.

–Kävimme tuolloin Foamitin tehtaalla tutustumassa vaahtolasin valmistukseen. Lähdettiin liikkeelle prosessin alusta lasinsiruista ja katsottiin läpi uunit ja muut vaiheet. Pidimme myös testipuhalluspäivän ja kokeilimme, miten erilaiset vaahtolasirakeet liikkuvat letkuissa ja autoissa. Saimme hyvän perehdytyksen siihen, kuinka tuote käyttäytyy.

Suurtehoimurointi ja -puhallus

Suurtehoimurointi ja -puhallus ovat oivallisia menetelmiä rakennettaessa ja talotekniikkaa tai rakenteita uusittaessa. Materiaalien poisto sujuu nopeasti, siististi ja joustavasti myös vaikeapääsyisistä kohteista.

Siirrettävät materiaalit voivat olla kuivia tai märkiä, yhtä lailla pölyä kuin tiilenkappaleita.

Tarjouspyynnöt
[email protected]

 

Share This